Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Back in the U.S.E.R

Η πλαϊνή φωτογραφία από τη δημιουργία των Ενωμένων Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Union of Sosialist European Republics - U.S.E.R) θα μείνει στην ιστορία. Ένας μεγάλος ηγέτης, ο Γκόρντον Μπράουν σήκωσε το βάρος της δημιουργίας των Ευρωπαϊκών Σοβιέτ καταφέρνοντας ν' αντιστρέψει το κλίμα που αντιμετώπισε στην Βρετανία, που τον πρώτο χρόνο της ηγεσίας του είχε φέρει τους Εργατικούς είκοσι μονάδες πίσω από τους Τόρηδες ενώ η αριστερή πτέρυγα με τους αντάρτες του κόμματος, απαιτούσε αλλαγή ηγεσίας και οι Συντηρητικοί του βουτυρομπεμπέ Ντέιβιντ Κάμερον, πρόωρες εκλογές. Αυτά όμως πάνε για πάντα. Ο Γκόρντον είναι ο νέος Ευρωπαίος ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ευρώπης. Ομόφωνα εξελέγη Πρώτος Γραμματέας της U.S.E.R.
Στην ομιλία του υπό τη νέα του ιδιότητα κήρυξε το τέλος της πάλης των τάξεων και την ευρωπαϊκή δικτατορία του προλεταριάτου, ενώ παράλληλα ανέπτυξε το σχέδιο εθνικοποιήσεων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ευρώπης και τη συμμετοχή των συνδικάτων στη λήψη των αποφάσεων και στη διοίκηση των επιχειρήσεων, στο μοντέλο που ο ίδιος πρώτος εισήγαγε στην Βρετανία. Ειδικά για τις τράπεζες ανακοίνωσε την πλήρη κοινωνικοποίηση τους κατά το πρότυπο του προγράμματος του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος, από το κλασσικό εγχειρίδιο επαναστατικής εφαρμογής "Συμβόλαιο με το Λαό" του 1981, που μοίραζε στο περιθώριο της διάσκεψης έξω από το "Four Seasons", ο βετεράνος αγωνιστής της διαρκούς επανάστασης Άκης Τσοχατζόπουλος.
Μετά την ομιλία του συντρόφου Γκόρντον ξεκίνησε το πάρτυ των ηγετών με έναν εξαίρετο μπουφέ με γκουρμέ πίτσες και σουβλάκια που ετοίμασαν τα πρώην τραπεζικά golden boys του καπιταλισμού και νυν δούλοι του σοσιαλισμού. Τον μπουφέ πρώτος τίμησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα που γέμιζε με τις μουσικές παραλλαγές του ύμνου της Διεθνούς που διάλεξε ο μοναδικός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες τραγουδούσαν αγκαλιασμένοι το ιστορικό εμβατήριο των αγγλικών συνδικάτων με τίτλο "nationalization" που τραγουδιέται στον ρυθμό του αποικιοκρατικού "land of hope and glory" και τα θούρια του Κόκκινου Στρατού. Σε μία εκπληκτική σκηνή ο Νικολά Σαρκοζύ κάλεσε τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι να τραγουδήσει για τους φιλοξενούμενους συντρόφους το ριμέικ του τραγουδιού των Μπήτλς "Back in the USER". Το πάρτυ έκλεισε σε τσακίρ κέφι με αποσπάσματα από το "Κεφάλαιο" του Μαρξ που διάβασε ο σύντροφος βασιλιάς Χουάν Κάρλος.
Ο Νικολά Σαρκοζύ φανερά συγκινημένος ανακοίνωσε ότι το Λούβρο θα φιλοξενεί στο εξής τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών σοβιέτ.
Ακολούθησε παρέλαση του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Ερυθρού Στρατού στα Ηλύσια Πεδία που παρακολούθησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες των Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών κάτω από τα γιγάντια πορτραίτα του προφίλ των κορυφαίων πρωτοπόρων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Φρανσουά Μιτεράν, Μπετίνο Κράξι και Ανδρέα Παπανδρέου.
Στο πλάνο κυριαρχούσε η δακρυσμένη μορφή της Άνγκελα Μέρκελ που θα ευτυχήσει ως Καγκελάριος να ξαναζήσει τις αλησμόνητες μέρες της νιότης της, στην Ανατολική Γερμανία...

14 σχόλια:

Τη 14 Οκτωβρίου 2008 στις 1:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Συγκινητικό, Βασικέ μου!

Το πάρτυ για το καινούργιο σύστημα θα συνεχιστεί με την επιστροφή της Αγγλίας στη μάνα Ευρώπη, κάτι ανάλογο με την επιστροφή Σουφλιά και Κουκοδήμου στο "μαντρί". Για μεγαλύτερη τόνωση των αγορών, τα Κολομβιανά καρτέλ και η Ρωσική μαφία θα μπορούσαν να αγοράσουν και τις Αμερικανικές Τράπεζες, ενώ οι ανα τον κόσμο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θα εθνικοποιηθούν πριν κλείσουν απο έλλειψη ρευστότητας.

 
Τη 14 Οκτωβρίου 2008 στις 2:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Locus Publicus

Ιδιαίτερα για τις βάσεις φίλε Locus θα επιληφθεί ο πατέρας Εφραίμ για να καλύψει το θέμα του real estate. Η βάση του Ακτίου για παράδειγμα θα ανταλλαγεί με τα γάργαρα νερά του Λουδία που κατέχει η μονή με χρυσόβουλο του Βασιλείου Β του Βουλγαροκτόνου.

 
Τη 14 Οκτωβρίου 2008 στις 10:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

τώρα εγώ τι να προσθέσω?
τα είπες όλα....
μάλλον "κι ύστερα ξυπνήσαμε?":P

 
Τη 14 Οκτωβρίου 2008 στις 10:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Μετά το πέρας της τελετής ο Γκόρντον Μπράουν υπενθύμισε από τον Μαρξ ότι "το νεκρό αδράχνει το ζωντανό".

Ή όπως έγραψε ο Βέλτσος στα Νέα

"Ο κόσμος που πεθαίνει φαίνεται να ανθίσταται ακόμη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα Τίποτα"

 
Τη 15 Οκτωβρίου 2008 στις 5:12 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Ξέχασα να συμπληρώσω ότι η τελευταία φωτογραφία με τον (εντελώς ανανεωμένο απ τα λήφτινγκ, απ τις τριχο...προσθετικές και ότι άλλο μπορεί να έχει κάνει για να γίνει νέος και ωραίος) Μαφιόζο και το δικό μας μπριλάντε τύπο να τον παρακολουθεί εκστατικός, είναι όοοοολα τα λεφτά!

 
Τη 16 Οκτωβρίου 2008 στις 3:55 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!
Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή άρχισαν να τρώνε και οι δεξιοί ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;
Επειδή βάλανε τον άφθαρτο Παπακωνσταντίνου να βγαίνει στις τηλεοράσεις νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
Όποιος αριστερός ψηφίσει πασόκ είναι άξιος της μοίρας του και να μην ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ για αυτά που θα λουστεί!

 
Τη 16 Οκτωβρίου 2008 στις 7:31 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Ευρώπη βρίσκεται στα καλλίτερα χέρια Μαρία. Και ο Μπαρόζο μη μου πεις. Εγγύηση σταθερότητας.

 
Τη 16 Οκτωβρίου 2008 στις 9:04 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Πολύ καλό!
Ποιός Τσε?
Μπράουν κύριοι.
Εκάναμεν επανάστασην.

 
Τη 16 Οκτωβρίου 2008 στις 9:04 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 16 Οκτωβρίου 2008 στις 11:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Σοσιαλισμός για κεδοσκόπους!
Μου κάνει όμως εντύπωση οτι οι ίδιοι ανθρωποι που επέτρεψαν τη δημιουργία του προβλήματος(Πόλσον,Μπερνάνκε και βεβαια οι προκατοχοι τους)είναι και αυτοί που (με δαπάνες των φορολογουμένων..)εκδίδουν τις πανάκριβες συνταγες "θεραπείας",και μάλιστα τις παραδίδουν σ'αυτούς που δημιούργησαν την κρίση(τραπεζίτες).
Και σα να μην έφτανε αυτό,η ευφορία στις 'αγορές" κρατά μόνο μια μέρα,την μέρα που ανακοινώνονται τα δισεκατομυρια των κρατικών εγγυησεων .Την επομένη οι αγορές κατακρημνίζονται εκ νέου.Κάτι μου λέει οτι καποιοι βγάζουν άπειρο χρήμα παίζοντας με τους φόβους και τις προσδοκίες...

 
Τη 17 Οκτωβρίου 2008 στις 5:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Και όμως, ο μίστερ Μπιν Μπράουν νομίζω τα κατάφερε καλύτερα από τον μίστερ Μπους.

Ίδωμεν, σκέφτομαι να πάρω τα 1000 ευρώ που έχω στην τράπεζα και να τοποθετηθώ σε ... Jack Daniels.
Τουλάχιστον θα μεθύσω...

 
Τη 17 Οκτωβρίου 2008 στις 6:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ fpboy

Νενικήκαμεν!!!

@ squarelogic

Το επόμενο ποστ είναι εμπνευσμένο από το σχόλιό σου, φίλε. Αφιερωμένο εξαιρετικά.

@ doctor

Να προτιμάς τα ιρλανδέζικα. Καθαρά και εγγυημένα.

 
Τη 17 Οκτωβρίου 2008 στις 9:02 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσκες είπε...

Ποιος μιλάει για πρωταπριλιά;

 
Τη 17 Οκτωβρίου 2008 στις 10:13 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ βασκες

Αυτό βγάζει μάτια ότι είναι πλάκα. Εσύ το παρουσίασες σαν την είδηση της χρονιάς. Και πάρα πολλοί θα ήθελαν να είναι αλήθεια...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα